Telefon
WhatsApp
İnstagram

Sakal ekimi

Sakal ekimi

Sakal ekimi

  1. Sakal Ekimi Nedir? Kimlere Uygulanır?

Sakal ekimi nedir; hormonsal veya genetik sorunlara bağlı seyrek sakal problemi yaşayan, köselik problemi yaşayan, yanma veya yaralanma gibi travmalara bağlı olarak bölgesel sakal kaybından muzdarip olan kişiler tarafından tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

Sakalda seyrelme ya da dökülme gibi problemlere egzama, sedef gibi cilt hastalıkları da sebep olabilmektedir. Bu kişilerde sakal ekimi işlemiyle birlikte sakal kaybına sebep olan hastalığın da tedavi edilmesi şarttır.
Sakal ekimi kimlere uygulanır; seyrek sakal ve köselik gibi sorunlar yaşayan ve erişkinlik çağında bulunan çoğu erkeğe uygulanabilmektedir. Yine de sakal ekimi yaptırmak isteyen kişilerin, ekim işlemine uygun olup olmadığına bir uzman tarafından karar verilir.

Sakal Ekimi Nasıl Uygulanır?

Bilinen iki adet kıl ekim yöntemi mevcuttur. FUT tekniği, kıl ekim uygulamalarının çıkış noktasıdır. FUT tekniği ile kıl ekimi uygulaması günümüzde pek tercih edilmemektedir. Bu tekniğin yerini alan yeni bir teknik geliştirilmiştir. FUE kısaltması ile bilinen “Foliküler Ünite Ekstraksiyonu” tekniği, gelişen teknoloji ile birlikte kıl ekimi işlemini herhangi bir kesi açılmadan yapma imkânı sunmaktadır.

FUE tekniği ile sakal ekimi nedir; vücudun belli bir bölgesinden, bir alet yardımıyla, kıl kökleri tek tek çıkarıldıktan sonra, bu kıl köklerinin, sakal bölgesindeki kılsız bölgede açılan kanalların içine yerleştirilmesi şeklinde uygulanan bir sakal ekim yöntemidir.

Sakal Ekimi Nedir? Sakal Ekimi Sonrası Süreç

Sakal ekimi operasyonundan sonra kişi, lokal anestezi kullanılarak yapıldığından dolayı operasyonun yapıldığı merkezden kendi başına ayrılabilmektedir. Operasyon sonrası ekim yapılan bölgelerde kızarıklıklar oluşabilir. Bu normal bir durumdur. Bu durum birkaç gün içerisinde düzelmektedir. Sakal ekimi yapılan bölgede sivilceler çıkabilir.